top of page

KORT FORTALT

SiljeIver_MichaelaKloudaPhotography-503.

Telefon: +47 481 04 324

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook

Helt siden jeg var liten ville jeg bli fotograf. Jeg elsket den kreative prosessen med å skape en historie bak et bilde, og komponeringen og formidlingen. Men idet jeg begynte å jobbe som reklamefotograf oppdaget jeg at jobben ikke var slik jeg trodde. Det var ikke jeg, men en Art Director som bestemte hvordan bildene skulle komponeres og skapes, og jeg fikk ikke brukt kreativiteten min slik jeg hadde drømt om. Det var som om jeg hadde blitt snekker bare for å forstå at det jeg egentlig ville bli var arkitekt. Dermed sluttet jeg i jobben som reklamefotograf og søkte meg inn på studiet som Art Director (i mellomtiden jobbet jeg som bademester på Frognerbadet, og brukte både kreativ historiefortelling og SoMe og for å nå publikum. Dessverre til arbeidsgivers misnøye. (Det kan du lese mer om her)

 

Jeg gikk ut fra Westerdals i 2014 med en bachelor i Art Direction og flere nasjonale og internasjonale priser. Fra 2014 til 2020 var jeg ansatt i Ko & Co. Jeg ble med på laget idet vi startet prosessen fra mediebyrå til et digitalt fullservice-byrå. Som det eneste kreative teamet på arbeidsplassen fikk partneren min og jeg stort ansvar og frihet fra første stund. Jeg trivdes godt med å bygge opp den kreative delen fra bunnen, og hadde gleden av å se Ko & Co vokse i både størrelse og ambisjoner i mine år der. 

 

I 2020 bestemte kona mi og jeg oss for å si opp jobbene våre og dra på en «working honeymoon» til Sør-Afrika. Vi planla å bruke sparepengene og arbeide frivillig i minst et halvt års tid. Jeg delte tiden min mellom markedsføringsarbeid for en organisasjon som jobber med psykisk helse i slummen i Johannesburg, og et stort reklamebyrå med kunder som Coca-Cola og Toyota. Som for så mange andre ble planer og livet snudd opp-ned våren 2020, og vi ble kalt hjem av norske myndigheter i april 2020. Jeg fortsatte en del av arbeidet for psykisk helse-organisasjonen, samtidig som jeg i møte med et lite lovende arbeidsmarked her hjemme startet mitt eget, ulønnsomme reklamebyrå «Gratis», i tillegg til noen småjobber.

 

Hva kan jeg tilby som Art Director?

 

Min store styrke har alltid vært strategisk og konseptuell utvikling av ideer. Jeg har en særlig forkjærlighet for visuell kommunikasjon på utradisjonelle flater, samtidig som jeg mener at de beste kampanjene blir til idet flaten velges ut fra mål og idé, og ikke omvendt. Jeg har bidratt på samtlige deler av den kreative prosessen for en rekke små og store kampanjer de siste årene. Slik opplever jeg også at jeg har blitt en dyktig «allrounder», og har utviklet både forståelse, interesse og ferdigheter innen større deler av kampanjeprosessen som jeg sannsynligvis ikke ville ha gjort i et større byrå med større team og mer spesialiserte oppgaver. Målet mitt er å lage effektiv kommunikasjon som tiltrekker seg oppmerksomhet og ikke drukner i støyen fra formaninger og prisbomber (med mindre en glorete prisbombe er det eneste kunden virkelig vil ha og trenger. I de tilfellene vil jeg lage den mest eksepsjonelle prisbomben noen noensinne har sett).

bottom of page